8 Maastricht en fietstocht naar Ell


17-6-2021. In het Bonnefantenmuseum is o.a. een indrukwekkende tentoonstelling van de Belgische Berlinde de Bruyckere. https://www.bonnefanten.nl/nl/tentoonstellingen/berlinde-de-bruyckereWe wandelen door de koelste delen van Maastricht, bezoeken de Onze-Lieve-Vrouwe-basiliek en het plein met dezelfde naam. De stads brouwerij heeft een IPA, die kan concurreren met de Lagonitas.

18-6-2021. Vanochtend een klein buitje, dat heerlijk opfrist. We doen een stadswandeling door het oude Sphinx-complex. De Sphynxpassage is prachtig en je krijgt een mooi overzicht van het aardewerk en de geschiedenis van de Sphinx. Daarna lopen we langs het water van de oude vestingwallen met de Hoge en Lage fronten. Een zwanen familie verspert de wandelroute, maar er is al een alternatief je. Natuurlijk bekijken we het Vrijthof met In Den Ouden Vogelstruys en de Sint Servaasbasiliek. ‘s Avonds eten we heerlijk in Eijsden aan het water.

19-6-2021. We fietsen vandaag naar Ell. Het is een mooie en autoluwe route door de Maasvallei, heel veel over jaagpaden. Het is iets minder dan 60 km. Het weer is fantastisch. De camping hebben we gereserveerd, want deze lopen nu al vol, hier en daar. Lekker, rustige camping, niet aan het water, dus geen muggen(?)


20-6-2021. Die muggen zijn met ons meegereisd en hebben zich vermenigvuldigd. In Thorn bezoeken we eerst de expositie “Oogst” van Angeles Nieto. Van haar hangen twee etsen in onze woonkamer “Tui” en “Yo”. We bekijken een film over Thorn en wandelen door het witte stadje.

21-6-2021. Het heeft vannacht behoorlijk geregend. Ook vandaag ziet het niet uit naar fietsweer. We blijven een dag langer. Ontbijt in het Proathoes. Daarna een wandelingetje door het Lemme bos.