7 Familiebezoeken

13-6-2021. We fietsen naar Born om Joop te bezoeken. In Schilberg drinken we koffie bij een Italiaan, die eerst nog op het terras stond te voetballen met zijn zoontje. Vlak bij is het Edith Steinmuseum. We fietsen langs het kasteel Limbricht en de Salviuskerk. Met Joop regelen we de locatie van het Greetjeweekend en gaan ‘s avonds naar een heerlijk tapas restaurant, om de hoek bij Joop. Thuis drinken we nog een fantastische cognac.

14-6-2021. We fietsen naar de Koelmoer en wandelen in de buurt van Vaals met 95% schaduw en 5% zo’n, volgens Jan. Gelukkig klopt dat aardig, gezien de temperatuur. We vinden 50 euro, die we op een terras opmaken met een heerlijk, lokaal biertje. Bij Toos en Jan wordt lekker gebarbequesd.

15-6-2021. We drinken koffie met vlaai bij Ton en Brigitte. Ze serveren ook een lekkere lunch. Bijpraten, na een jaar elkaar niet gezien te hebben. Om 16:00 uur fietsen we naar Peter en Rita. Na de borrel een oven-preischotel. Voor we naar bed gaan drinken we een heerlijke Limoncello, die Peter beloofd had.

16-6-2021. We gaan we op weg naar een camping plek. Deze keer langs de Maas bij Eijsden. Onderweg bezoeken we de basiliek in Meerssen. De camping is vol, maar voor ons trekkers is er een prima plek voor enkele dagen. ‘s Avonds lekker geborreld met onze racefiets buren. 43 km gefietst.

17-6-2021. In het Bonnefantenmuseum is o.a. een indrukwekkende tentoonstelling van de Belgische Berlinde de Bruyckere. https://www.bonnefanten.nl/nl/tentoonstellingen/berlinde-de-bruyckere