10 Cromvoirt-Wijk

24-6-2021. Op naar Wijk bij Duurstede. Eerst laten we het grondzeil en de footprint van onze tent even drogen. We lunchen in het mooie plaatsje Buren en nemen een lunch plank “Maximaal”. Zo heet het restaurant min of meer toevallig. De fiets kraakt steeds meer. Bij het veer staat “Tot Hier”, maar we fietsen door. We gaan eerst bij Maajke aan en Charles brengt de fiets naar een rijwielzaak. De diagnose is een kapotte versnellingsnaaf. Er is gelukkig een nieuwe voorradig, dus kan ik zaterdag de fiets ophalen. Daarom staat er op de foto van ons geweldige campingplekje een vreemde gele fiets, een leenfiets dus. We eten lekker buiten bij Maajke en daarna naar camping Bossewaard in Cothen.

25-6-2021. Het is behoorlijk vochtig door de uitstraling. Na het ontbijt wandelen we een rondje door Cothen, langs de molen en over de brink. ‘s Middags wandelen we met Maajke in de buurt van landgoed Sandenburg. We ontmoeten een familie zwanen en een moeder met eendjes. Moeder springt omlaag in de sloot. Na enig aarzelen volgen de pulletjes. ‘s Middags kan ik mijn fiets al ophalen. Onderweg naar de camping krijg ik twijfels of het probleem verholpen is: geen gekraak meer, maar wel getik.

26-6-2021. Vandaag hebben we een afspraak met Wiel. In Utrecht een gastankje scoren voor onze laatste dagen. Dan naar de Mariaplaats. Het is een drukte van belang in Utrecht. Daarom wandelen door hofjes en andere rustige delen van de stad. We komen langs het minihuisje van Sint Jacob, van het Jacobsgasthuis en de Compostellaroute. Wiel laat ons zien, hoe architecten in hun ontwerpen oude elementen terug laten komen: zuilen, dwarsbalken en einden van balken. Bij de Dom drinken we wat op een van de overvolle terrassen. Even verder eten we heerlijk Griekse mezzen in een rustig straatje. We praten heerlijk bij over de zonnige, maar ook donkere kanten van onze levens.

‘s Avond genieten we met een glas wijn van de mooie omgeving en de ondergaande zon.

27-6-2021. Op weg naar de Jonge Graaf fietsen we langs slot Rijnestein. Het is een fotogeniek plekje. We gaan met de familie Ko kanoën op de Kromme Rijn. Stef en Leon duiken af en toe in het water, een van hun ultieme vakantierervaringen. We peddelen langs een deel van de wandeling van gisteren. Net als bij schaatsen ziet het er vanaf het water heel anders uit. Natuurlijk gaan beide kano’s een keer het riet in. Daarna eten gezellig bij de Jonge Graaf. Tijdens het eten begint het te regenen. We wachten het een tijdje af, maar gaan dan toch maar naar de tent. Natte troep in de voortent en tussen de veren.