Home

Leon 12

Leon is 12 jaar geleden geboren. Hier enkele foto’s van de jonge wereldburger. Over zijn rugnummer 11 Robben zal hij wel het zijne vinden. Meer foto’s …

Barsingerhorn en Kolhorn

Zaterdag 30 mei fietste ik van Schagen via Barsingerhorn naar Kolhorn en terug. In de sloten bloeiden gele lis, gele plomp en de waterlelies volop. In Barsingerhorn staat nog een oude methaangasput, een zogenaamde “zwarte makker”. Kolhorn is een fotogeniek plaatsje.

Rondje Schagen

Dinsdag 14 april liepen we een mooi rondje Schagen: Meerslootpad – Tolkerdijk – Storkedijk – Kakelepost – Trambaan Oost – Langesloot.

Aan de Storkedijk werden de bollen alweer beregend, De natte winter is alweer vergeten. Het mooiste paadje van Schagen bij de Kakelepost lag er prachtig bij met koeien in de wei en het mooie bruggetje. In de Langesloot broedt een futenpaar om de eieren. Die zijn inmiddels uit.

Specht in appelboom

De afgelopen dagen is “onze” bont specht weer geregeld in onze appelboom te zien. We hebben een stammetje in de boom gehangen met diepe gaten. Daarin doen we pindakaas. Eerst genieten de meesjes ervan en een enkele slimme kauw. De specht krijgt het “onderste uit de kan”. De boom is in meerdere opzichten hofleverancier. Diverse vogels pikken de losse stukje boombast en gebruiken het voor hun nest.