Blog Charles van der Mark

November Music

Riot Ensemble

Tijdens de 10-daagse November Music kun je naar vele concerten van hedendaagse muziek. Zaterdagmiddag bezochten we het bijzondere concert “Solstices”door het Riot Ensemble, dat in het donker wordt gespeeld.

Calliope Tsoupaki

Elk jaar krijgt een componist de opdracht een Requiem te schrijven.  Dit jaar was dat de Vaderlandse componist Calliope Tsoupaki. Meer over haar en een interview over haar compositie Liknion.

Op zondag hadden we een passe partout van 4 concerten van ongeveer 1 uur elk in de Verkadefabriek:

Helge Slikker ging een tijd naar IJsland, o.a. om een verbroken relatie te verwerken. Daar schreef hij een aantal prachtige liederen. Meer over hem en zijn album “Polar”.

Sebastiaan van Bavel is jazzpianist en tijdens dit concert sopeelde hij – behalve met zijn trio – met de indase zanger Chiranjo Chakraborty en de tablaspeler Niti Ranjan Biswass. Hier meer daarover.

Tatiana Koleva had een geweldig workshop-achtig optreden met haar Youth Percussion Pool. Laat je inspireren door “How To Play The Triangle”.

Maya Youssef is een Syrische kanunspeelster, een tafelharp. Eeen ster op het instrument en een grote persoonlijkheid. Meer over haar trio en de prachtige muziek.

Mozdzer Danielsson Fresco Trio

Als uitsmijter gingen we naar het avondconcert van de Poolse jazzpianist Mozdzer, de Zweedse bassist Lars Danielsson en de Israëlische slagwerker Zohar Fresco en dat ook nog eens met het ensemble Holland Baroque: een prachtig huwelijk tussen jazz, barok en Arabische muziek.

© 2020 Blog Charles van der Mark

Thema door Anders Norén